Zaanstreek Waterland

Verslag Menno de Boer

Al vele jaren komen er schoolklassen (basis en voorgezet) bij AWN afdeling 3 over de vloer. De Zaanse basisscholen krijgen een folder waarin ze uit een 30-tal excursies konden kiezen. Een van die 30 in het Erfgoedmenu is een bezoek aan de AWN.

Ons programma voor groep 6 t/m 8 bestaat uit een lezing van een kwartier. Daarna gaan ze een speurtocht doen langs vitrines met vondsten. Na het nakijken van de speurtocht gaan ze scherven passen en plakken. Tot slot kijken we welke voorwerpen ze in handen hebben.

Voor het voortgezet onderwijs is er Rondje cultuur. Klassen van havo/vwo, maar vooral vmbo, gaan aan de hand van een schema in kleine groepjes langs een reeks locaties. Een van die locaties is de AWN. We hebben een kort programma ontwikkeld: in een kring rond tafels waar de leerlingen thee kunnen inschenken, krijgen ze een korte lezing. Met behulp van een presentatie wordt hun kort de geschiedenis van Zaanstad getoond en vertelt.
Lees hier het volledige verslag

Educatie -> Zaanstreek Waterland