Uden Bitswijk

Vooruitlopend op de toekomstige herinrichting van het gebied, heeft IDDS Archeologie BV een bescheiden proefsleuvenonderzoek uitgevoerd op de locatie waar momenteel nog de Bitswijk basisschool staat. De sleuven werden getrokken op de speelplaats en de omliggende grasstroken van de school.

AVKP lid Hanneke van Alphen die uitleg geeft aan de schoolkinderen.

Een prima gelegenheid om de schooljeugd kennis te laten maken met het werk van de archeologen. De belangstelling van de kinderen hiervoor was groot. Helaas voor hen vielen de resultaten nogal tegen. Er werden slechts enkele recente sloten aangesneden.

Goof van Eijk
Uit AVKP actueel nr. 44

Ook is er een nieuwsartikel verschenen, klik hier om naar het nieuws artikel te gaan.
Bron:http://uden.kliknieuws.nl/nieuws/129193/udense-geschiedenisles-voor-brugklassers